WE LOVE FOOTBALL

Gdames

Goud voor de G-Dames op Special Olympics

Folder info en trainingen 2022-2023

Klik op afbeelding voor meer info

Folder info en trainingen 2021-2022

Klik op afbeelding voor meer info

 

Ons even voorstellen ! !

Recreas  Dames F.C. Gullegem

Het Damesteam Recreas Kortrijk is ontstaan uit leerlingen van  Buso- MPI De Hoge Kouter uit Kortrijk.  DAMES DE HOGE KOUTER.

Het prille begin dateert van het najaar  2003 , en dit als antwoord op de vraag van Beverly Hill , de verantwoordelijke van Special Olympics Euro-Asia die de vaststelling deed dat België wat achterna holt wat betreft Damesvoetbal voor mensen met een beperking.

Onder impuls van enkele personeelsleden van het instituut werd gestart met wekelijkse trainingen op woensdagnamiddag. Het werd een succes en in 2004 kon voor de eerste maal deelgenomen worden aan de Nationale Spelen , gestuurd vanuit Special Olympics  België. In 2005 werd voor het eerst deelgenomen aan de Europese Spelen voor Damesvoetbal en een tweede deelname aan de Nationale Spelen.

Om een verdere werking van de oorspronkelijke schoolploeg om te vormen tot een actieve sportvereniging  is contact gezocht met de v.z.w. Recreas ; Recreatief Aangepast Sporten voor mensen met een beperking. Op die manier was de verdere ontwikkeling gegarandeerd en kon het team aangevuld worden met speelsters uit de omgeving , met zin om te voetballen.

We schrijven september 2006.

RECREAS DAMES KORTRIJK.

In 2010 is een samenwerkingsverband tot stand gekomen met F.C. Gullegem in het kader van de start van het G-voetbal in competitieverband in W. Vlaanderen , insamenspraak met Special Olympics Belgie en de K.B.V.B.

G-DAMES RECREAS F.C. GULLEGEM.

Naast het sportieve wordt ook ruim aandacht besteed aan een zinvolle vrijetijdsbesteding , lichaamstraining , bewegingsvreugde , vriendenkring en sociale integratie. De ouders ,familie en/ of vrienden worden nauw betrokken bij het geheel.

Het huidig team bestaat uit 18 actieve leden ,(meestal tewerkgesteld in een Beschutte Werkplaats of het reguliere arbeidscircuit) en studenten. Het is de bedoeling om het team nog wat verder uit te bouwen, hetzij met schoolgaanden of tewerkgestelden. De huidige leeftijd varieert tussen 16 en 40 jaar. Er wordt outdoor ( x 8) gespeeld.

Wij trainen de 3 eerste woensdagen van de maand om 19u. Terreinen : Poezelhoek F.C. Gullegem

Contact :    Bernard Pattijn .           pattijnbernard@gmail.com   :  voorzitter  0468 231977

Bart Vandenbroucke .  bart.vanden.broucke66@gmail.com : secretaris  0486 583435

Doel van het G- voetbalteam recreas dames F.C. Gullegem

G – Dames Recreas F.C. Gullegem is een damesvoetbalploeg die deelneemt aan activiteiten binnen de G-sport, vooral G-voetbal. Dit betekent sporten voor mensen met een mentale beperking. De sport wordt beoefend in georganiseerd clubverband.

De Dames G-voetbalploeg is geïntegreerd in de K.B.V.B. en speelt binnen een eigen competitie in de Provincie West-Vlaanderen. De ploeg is aangesloten bij F.C. Gullegem en kan genieten van de daar bijhorende faciliteiten.

De spelregels wijken lichtjes af van de normale voetbalregels. Er wordt gespeeld op een half voetbalveld veld ( 50 x 35 m. ) , 8 tegen 8 , en onbeperkt vervangen is toegestaan.

De club bestaat uit een eigen bestuur die een vaste kern uitmaakt, en de nodige taken op vrijwillige basis uitvoert.

Als lid van Recreas kunnen de leden een beroep doen op andere vormen van sportieve activiteiten ongeacht het motief; vrijetijdsbesteding, integratie, lichaamstraining, vriendenkring, bewegingsvreugde… Het doel is het vergroten van de sportmogelijkheden. Een verzekering wordt eveneens afgesloten als lid van Recreas.

De speelsters worden gerekruteerd uit de nabije omgeving via scholen, instellingen en werkgelegenheden. Ook mondelinge overdracht is van toepassing. De sporter wordt beschermd tegen negatieve effecten die sport kan veroorzaken, zoals stress, te hoge prestatiedruk, blessures en gezondheidsrisico’s, dopinggebruik, intimidatie, machtsmisbruik, pestgedrag, agressie en geweld.

Verder wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau van iedere deelnemer , ongeacht hun geslacht, culturele en sociale achtergrond , herkomst of beperking. Discriminatie en racisme zijn uitgesloten. De leeftijd varieert vanaf 16 jaar tot aan 40 jaar, maar is in jaren variabel , naargelang de fysieke conditie. De ploeg speelt als één geheel , leeftijd speelt geen rol en is een mix van jong en oud.

Een rechtvaardige speeltijd voor iedere aanwezige deelnemer is van toepassing en onbeperkte vervangingen maken deel uit van het sportief gebeuren.

Voorbije activiteiten

Klik op afbeelding voor meer info

Folder info en trainingen 2019-2020

Klik op folder voor meer info

Uitslagen dag 2: Special Olympics : ZILVER ! ! !

Uitslagen van zaterdag 1 juni :

Sint Dympna B – Recreas Dames: 0-8

Recreas Dames – Oranje: 10 – 1

Finale:

Recreas Dames – Fc Maasland: 2-3

De Recreas Dames mochten de finale spelen op de Special Olympics maar verloren die nipt.

Toch een dikke proficiat aan alle spelers en begeleiders voor het knappe resultaat ! ! Zilver op zak !!

Uitslagen dag 1: Special Olympics

De uitslagen van vrijdag 31 mei:

La Pillerie – Recreas Dames FCG: 0-7

Recreas Dames FCG – Fc Maasland 3-5

Morgen nog 2 poulewedstrijden en erna eventueel nog strijden voor medaille.

Programma Special Olympics 

Zie hieronder het programma op de Special Olympics. Vrijdag 31 mei 2 wedstrijden en zaterdag 1 juni 2 of 3 wedstrijden:

onze weg naar de medailles … veel succes ! ! !

Info deelname Special Olympics

info klik hier :DAMES RECREAS 2018

Aangepaste gegevens Bestuur

Bestuur : Voorzitter:  Bernard Pattijn  0468 231977 pattijnbernard@gmail.com

Secretaris : Bart Vandenbroucke 0498 86 33 35

Jeugd &keepertrainer : Frank Tanghe 0499 11 20 81

Folder info en trainingen 2018-2019

klik op folder voor meer info ! !

Info en lid worden G-Dames

Contactpersoon is Stefaan Gheysen. Zijn gegevens: gheysen.stefaan@gmail.com of telefoon: 056/ 402248.

Jeugdcoördinator Frank Tanghe ( franktanghe1956@gmail.com)

Lidgeld bedraagt 12€ (aansluiting plus verzekering) en 20€ voor de trainingen (1ste, 2de en 3de woensdag van de maand )

Hieronder vind je wat info terug over de werking van FC Gullegem - Dames .

Klik op logo voor website Recreas

INFO : Even voorstellen

INFO : Voorbije activiteiten

INFO : DOEL G-voetbal
INFO : BEGELEIDERSCODE

INFO : GEDRAGSCODE

INFO : TRAINERSCODE
Bestuur:

Voorzitter: Stefaan Gheysen

Secretaris: Bernard Pattijn

Jeugdcoördinator: Frank Tanghe.

Uitslagen Special Olympics

    

Uitslagen wedstrijden dag 1:

Les 3 Sapins - Recreas Dames : 1-1

Reine Fabiola - Recreas Dames: 2-2

Maaseik - Recreas Dames : 2-0 .

dag 2 poule wedstrijden:

De Rozenkrans - Recreas Dames : 4-0
Maaseik - Recreas Dames : 1-0

Dag 3 1 poulewedstrijd en 1 wedstrijd voor plaats 3 of 4:

Onze laatste poulewedstrijd gisterenmorgen wonnen we met 2-0 tg Les 3 Sapins. Heel goed samen gespeeld en een ploeg waartegen we wel iets konden tonen in onze reeks. De 2 goals waren van onze kapitein Smetje (1ste assist van An, de 2de van Kimberly)

We roken een bronzen medaille maar deze hebben we uit onze vingers laten glippen: de finalewedstrijd voor de 3de x tg Les 3 Sapins eindigde op 5-5 na verlengingen en 3-5 verloren met strafschoppen

We hebben gestreden voor wat we waard waren maar uiteindelijk toch moeten buigen.

G-dames naar special olympics 2018

Van 9 tot en met 12 mei nemen de Voetbaldames van F.C. Gullegem deel aan de jaarlijkse Nationale Spelen voor mensen met een beperking.

Dit jaar is de opening in Doornik op woensdag 9 mei op de Grote Markt.( 19u.) De voetballende Dames spelen al hun wedstrijden op FUTUROSPORT in Dottenijs-Moeskroen. De voorrondes gebeuren op donderdag , de eigenlijke finales op vrijdag en zaterdag, telkens tussen 10 en 15u.De sluitingsceremonie gaat door de zaterdag op de vooravond in FUTUROSPORT.

Jullie zijn van harte welkom op dit evenement , om de sfeer op te snuiven of de Dames aan te moedigen. Het ziet er veelbelovend uit en dit evenement kunnen wij alleen maar aanprijzen voor iedereen die een hart heeft voor deze sporters die het beste van zichzelf geven. Verschillende sporten komen aan bod en worden gebracht door 3-duizend deelnemers.

Allen daarheen!!

G-voetbal Damestornooi op 25 maart

Dit is een tornooi met 4 Westvlaamse Damesteams , waaronder onze eigen ploeg en meerdere West-vlaamse selecties, aangevuld met individuele speelsters. ( oa Ooslvlaamse en Brabantse speelsters.) Iedereen van harte welkom ! ! ! klik op afbeelding voor meer info